Tannlegeskrekk

Lider du av tannlegeskrekk? Det er mange som har tannlegeskrekk og dette er noe vi er vandt til. Vi tar derfor hensyn til dette og har flere metoder vi kan bruke for å hjelpe deg med dette.

De fleste som har tannlegeskrekk er redd for smerte. Vi kan tilby flere typer av smertelindring og her kan du lese litt om hva vi kan tilby slik at du slipper å være redd. 

Vi passer godt på deg og hos oss kan du kjenne seg rolig og trygg.

tannlegeskrekk

Tannbedøvelse

Det finnes flere typer tannbedøvelse, og tannlegen din vil gi en anbefaling basert på din medisinske historie, prosedyren du vil motta og dine preferanser. For tannlege besøk på Løten, planlegg en avtale Godtanna Løten Tannlegesenter i dag. Våre kvalifiserte tannleger kan hjelpe deg med å velge hvilken anestesi som er riktig for din behandling. 

 

 

Hvilken anestesi er riktig for meg? 

Den type anestesi tannlegen din vil foreslå, vil være basert på prosedyren og medisinsk historie. 

Lengre prosedyrer, og mer invasive typer oral kirurgi, er egnet for tyngre bedøvelse for å holde deg rolig og komfortabel under prosedyren. Mindre, mindre tidkrevende prosedyrer, som å fylle et hulrom, kan bare kreve lokalbedøvelse som dekker en liten del av munnen. 

Din medisinske historie påvirker også ditt valg av bedøvelsesmiddel. Noen bedøvelsesmidler kan ha risikable bivirkninger for pasienter med visse medisinske tilstander, spesielt hvis du er gravid, lider av blodtrykksproblemer eller har hatt stoffmisbruk i historien. 

For å fjerne noe av mysteriet rundt tannanestesi, her er en forklaring på de forskjellige typene anestesi tannlegen din kan anbefale. For hver type anestesi vil vi diskutere hvordan den fungerer, hvorfor den brukes og prosedyrene den brukes til. Hovedtyper av tannbedøvelse er lokalbedøvelse, sedasjon og generell anestesi.

2 typer av bedøvelse

Lokalbedøvelse tjener til å bedøve en liten munnregion uten at du sovner. Tannlegen din kan bruke lokalbedøvelse for å fylle et hulrom, for å utføre en rotkanal eller for å sette inn sting. 

Lokalbedøvelse inkluderer geler, sprayer og salver som påføres direkte på overflaten av det behandlede området. Lokalbedøvelse kan også injiseres i området rundt det behandlede området ditt, når det ofte kombineres med et annet stoff som epinefrin for å forhindre at bedøvelsesmidlet sprer seg til andre deler av kroppen. 

De fleste har ingen varige bivirkninger fra lokalbedøvelse. Personer med blodtrykksforstyrrelser og gravide bør konsultere tannlegen før de får lokalbedøvelse for å sikre at bedøvelsesmidlet ikke øker helserisikoen.Sedasjon

Dental sedasjon er et bredt begrep som refererer til stoffer som gir en beroligende effekt i hele kroppen under tannprosedyren.

Under tannbedøvelse vil du sannsynligvis kunne svare når tannlegen din stiller deg et spørsmål, men du vil ikke kunne huske mye av prosedyren når den er over. Sedasjon administreres ofte ved å inhalere lystgass, eller “lattergass”. Tannlegen din kan også gi sedasjon med en pille eller intravenøs injeksjon.

Noen bivirkninger er mulig fra sedasjon – de inkluderer kvalme, svimmelhet og hodepine. Personer med høyt blodtrykk, gravide, søvnapné eller rusmiddelforstyrrelser bør diskutere disse tilstandene med tannlegen før de gjennomgår sedasjon.

Generell anestesi refererer til et bedøvelsesmiddel som gjør deg helt bevisstløs. Du kan trenge generell anestesi for lange prosedyrer, eller veldig alvorlig oral kirurgi. 

Du kan gjennomgå generell anestesi enten gjennom IV-injeksjon, eller ved å puste inn en bedøvelsesgass. Selv om generell anestesi kan være ideell for visse tannbehandlinger, kan det også ha mer alvorlige bivirkninger enn lokalbedøvelse eller sedasjon. 

Snakk med tannlegen din hvis du har noen risikofaktorer for generell anestesi, som inkluderer høyt blodtrykk, blødningsproblemer, graviditet, KOLS og andre forhold som kan påvirke blodtrykket, pusten eller nervesystemet.