Grunnkurs

Grunnkurs i tannhelse

Vi utdanner helsepersonell og tilbyr gratis kurs til alle institusjoner. Alle som utfører og består kurser blir sertifisert av Tannelegen Rett Hjem.

En oral helse er helt nødvendig for å opprettholde god generell helse og velvære. Dette gjelder selvfølgelig alle mennesker, uavhengig av alder eller risikogruppe, men blir spesielt tydelig i eldreomsorgen og ikke minst hos personer med nedsatt funksjonsevne.

tannhelsekurs TRH

Målet med tannhelsekurset

Målet med tannhelse kurset  er å styrke personalet ved innkvarteringen og gi økt sikkerhet som i rollen som helsefagarbeider og sykepleier og har god kompetanse og kunnskap innen oral helse og muntlig pleie, både teoretisk men også praktisk.

Tannhelse kurset er et grunnleggende kurs som inkluderer både teori og praktiske råd. Opplæringen er primært rettet mot helsefagarbeidere og sykepleiere.

Kurset inkluderer:

  1. Hvordan det ser ut i munnen ved god oral helse.
  2. De vanligste orale sykdommene / tilstandene.
  3. Viktigheten av kosthold for oral helse.
  4. Smertevurdering og tolking av signaler under ulike muntlige forhold.
  5. Munnhulen endres med økende alder.
  6. Hvilke tannkonstruksjoner er der og stell av disse. 
  7. Hvilke hjelpemidler er tilgjengelige for å utføre oral pleie.
  8. Gjennomføring av oral pleie med praktisk trening.
  9. Kursbevis

En god grunnleggende kunnskap om oral pleie gir et trygt omsorgspersonell, og økt innsikt i hvordan forhold i munnhulen påvirker pasienter i daglig pleie.

Vil du vite mer om våre kurser og utdanninger er du velkommen til å ta kontakt med oss her. Vi skreddersydd opplæring for akkurat din virksomhet – når det passer deg!