Tannbro

Tannbroer

Tannbroer brukes til å koble mellomrommet mellom tennene når det er et gap eller mangler tann. Broen består av en falsk tann som kalles en pontikk som er forankret av to tannkroner på tilstøtende tenner som kalles abutments. Den kunstige tannen eller tennene i broen kan være laget av metall som sølv eller gull eller et mer naturlig utseende materiale som porselen eller kompositt. Tannbroen er forankret på hver side av naturlige tenner eller tannimplantater om nødvendig.

tannbro

Grunner til tanntap

Tannbroer kan være avgjørende for å fylle hull mellom tennene og gjøre et smil hel og komplett.

Det kan være mange grunner til tanntap, inkludert:

  • Sykdom eller forfall
  • Ulykke
  • Tannutvinning
  • Tannkjøttsykdom
  • Genetisk eller medisinsk grunn (ektodermal dysplasi)
  • Narkotika bruk

Ikke bare skaper manglende tenner et fullt, vakkert smil, men de påvirker også bitt, tygging, kjevestruktur, tale og ansiktsformen. Manglende tenner forstyrrer hele funksjonen i munnen ettersom tennene rundt, over eller under gapet begynner å skifte. Det er viktig å løse hull før alle gjenværende tenner skifter til de manglende plassene.

De vanligste manglende eller ekstraherte tennene er visdomstenner, øvre laterale fortenner og andre premolare / bicuspids.

Mens avtakbare partielle proteser eller falske tenner og tannimplantater også er løsninger for å fylle manglende hull, vil tannleger ofte foreslå tannbroer i stedet. Broer er det beste alternativet da de er faste tannproteser, vist seg å være de mest effektive og er de rimeligste.

 

Hvem er en bro kandidat?

Alle som mangler mellom en og tre tenner, er kandidater til en tannbro. I tillegg trenger alle som har gjennomgått en tannprosedyre som resulterte i tannutvinning, en tannbro for å erstatte den manglende tannen.

En god kandidat for en tannbro har god munnhygiene og sterke tenner. Hvis pasienten trenger tannimplantater for å gi anker til tannbroen, må de ha sunt benvolum for å støtte implantatstolpene.

tannbroer

Hvem er ikke en bro kandidat?

Pasienter som ikke har sterke nok tenner til å gi gode ankere for tannbroen, bør ikke få en tannbro. Fordi broen er avhengig av integriteten til tennene på begge sider, må en god kandidat for en tannbro ha sunne tannkjøtt og tenner uten forråtnelse eller sykdom. En tannlege kan foreslå å løse slike problemer før distansene plasseres på ankertennene.

Videre kan pasienter som har beindegenerasjon ikke være gode kandidater for tannimplantater hvis de er nødvendige for å støtte broen. Hvis dette er tilfelle, kan en tannlege anbefale et beintransplantat for å støtte et implantatpost.

Tannbroer er heller ikke foreslått for barn. Derfor er barn heller ikke gode kandidater for tannbroer. Hvis et barn mister en for tidlig tann utenfor naturlige årsaker, for eksempel under en sportsulykke eller forfall, kan tannlegene våre foreslå en plassholder. Dette vil hindre at tennene skifter til den permanente tannen kommer inn.

Hvis barnet mister en permanent tann, må de vente til 16 eller 17 når kjeven og tennene slutter å utvikle seg for å få en fast tannbro. Romholderen måtte være på plass til denne tiden.

Det første trinnet i å påføre en tannbro er å forberede tennene på hver side av gapet for kroner eller anslag. Tannlegene våre vil forberede tannen ved å barbere eller endre størrelsen på den slik at den passer riktig til kronen. Kronen er en permanent hette på tannen, så den må plasseres riktig. Videre må kronen formes riktig for å passe til pontikken.

Tannlegen vil da ta et inntrykk av tennene dine ved hjelp av kitt eller en digital skanner. Disse inntrykkene brukes til å lage din tannbro. Mens vi tilbyr tannlegelaboratorietjenester på våre kontorer på Brunelli Dental Practices og tilbyr broer og kroner samme dag, er det situasjoner der vi må sende inntrykk for å lage broen.

I dette tilfellet vil du bli utstyrt for en midlertidig bro som plassholder. Du må være forsiktig med å unngå klebrig eller hard mat, slik at du ikke skader den midlertidige broen mens du venter på den permanente.

For å plassere den permanente broen, vil tannlegen bruke tannlegesement for å forankre kronene. Tannlegen vil også sikre pontic eller pontics til tannkjøttvevet for å forhindre bakteriell inkludering.

Kunstige tenner som utgjør tannbroen, kan lages av noen få forskjellige materialer. Det er vanligvis tre typer broer. Tannlegene våre vil gå gjennom de ulike alternativene for typer tannbroer og materialer for å finne ut hvilken som egner seg best med tanke på budsjett, estetiske mål og broplassering.